Onze visie

MUZIEKLESSEN BIJ MIXIN'MUSIC

Alle muzieklessen worden door de zelfstandige docenten die samenwerken met MiXin'Music gegeven op de locatie aan de Weteringstraat 275 te Rotterdam Kralingen.

Tijd voor een moderne muziekschool - MiXin'Music heeft als hoofdactiviteit het verenigen van verschillende muzieklespraktijken. Deze praktijken werken allen zelfstandig onder hun eigen naam, maar bevinden zich onder andere in het verzamelgebouw van MiXin'Music aan de Weteringstraat 275 te Rotterdam. Met elkaar vormen de zelfstandige muziekdocenten en -praktijken een collectief wat sterk is, een groot netwerk vormt en samenwerkingen biedt. In het verzamelgebouw zijn momenteel 4 verschillende lesruimtes in gebruik waar leerlingen van alle leeftijden muzieklessen kunnen volgen. MiXin'Music staat voor flexibiliteit, samenwerking en bovenal het voortbrengen van muzikanten, in plaats van leerlingen die een instrument kunnen bespelen. Dit alles zonder afhankelijk te zijn van subsidies!

Gediplomeerde en betrouwbare muziekdocenten - Via het menu vind je alle informatie over de zelfstandige muzieklespraktijken/muziekdocenten die onder MiXin'Music vallen (zie hiervoor 'aanbod'). Zo zijn er lespraktijken en docenten die gespecialiseerd zijn in 1 vak, maar hebben wij ook een aantal 'all-rounders' in huis; docenten die naast hun specialisatie op meer instrumenten lesgeven. Het leuke is dat je bij een all-round docent dus ook 2 vakken tegelijk kan volgen! Elke lespraktijk van MiXin'Music werkt met gediplomeerde docenten die naast hun instrumentale opleiding ook didactisch en pedagogisch geschoold zijn en/of bijna afgestudeerd. Alle werkende docenten zijn daarnaast in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Zo weet elke leerling dat hij kwalitatieve leuke muzieklessen volgt bij een gediplomeerde en betrouwbare docent.

Alleen muziekles is maar zo gewoon... - MiXin'Music staat voor het mixen van muziek in alle vormen. Zo leren muziekleerlingen bij hun eigen docent 'meester te worden over hun eigen instrument', maar krijgen ze ook buiten hun hoofdvak om de mogelijkheid om met elkaar samen te spelen, concerten te geven op de door MiXin'Music georganiseerde concertmiddagen en kunnen ze zelfs op hun eigen instrument les krijgen van een andere docent (zie hiervoor ook 'cross-over muziekonderwijs'). Momenteel in ontwikkeling, willen wij de leerlingen van MiXin'Music in de toekomst ook de mogelijkheid bieden tot het opnemen van hun muziek in een opnamestudio, goede fysieke begeleiding om blessures te voorkomen, ontspanning vinden met muziek en alle andere mogelijke mix vormen met muziek.