SUSANNE ROSMOLEN

Susanne begon op 6 jarige leeftijd met cellospelen bij Frank van den Berg aan de muziekschool van Amersfoort. Vanaf haar 16e jaar studeerde Susanne klassiek cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss. Ook volgde ze masterclasses van o.a. Anner Bijlsma en Ernst Reijseger.

Susanne behaalde Cum Laude haar master diploma klassiek cello bij Jeroen den Herder aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Naast het spelen in klassieke orkesten en ensembles is Susanne ook op het gebied van lichte muziek actief. Ze is regelmatig op het podium te zien met het Noorpoolorkest, Metropole Orkest en het ensemble Yannick Hiwat Quartet(s) waarmee ze in december 2012 en 2013 succesvolle tours naar Suriname heeft gemaakt. Ze is invaller van de Rotterdamse band Re-freshed Orchestra en is te horen op diens debuut CD. In 2014 heeft ze met haar strijkkwartet de CD ‘We like it here’ van de Amerikaanse Grammy-award winnende band Snarky Puppy ingespeeld in de Kytopia Studio’s in Utrecht. Verder heeft ze o.a. samengewerkt met artiesten als Herman van Veen, Sabrina Starke, The Cinematic Orchestra en Matt Simons. Met deze artiesten stond ze op bekende podia en festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Pinkpop mainstage, North Sea Jazz Club, Paaspop mainstage, Bird, Lantaren Venster, Westergastheater, Paradiso, Carré, Concertgebouw, De Doelen en was ze te zien in televisie-programma's als 'De Wereld Draait Door' en 'RTL-Late Night'.

Susanne heeft een aantal jaren celloles gegeven als privé-docente en aan verschillende muziekscholen in de regio Groningen. Tegenwoordig geeft ze privé-les in Rotterdam.

Neem contact op met Susanne via www.susannerosmolen.com