NILS VAN HAFTEN

Nils van HaftenNils van Haften

Nils van Haften (1969) - Toen Nils als achtjarige de Pink Panther Theme had gehoord, wist hij het meteen: ik wil saxofoon leren spelen; zwoel en swingend! Op zijn achttiende ging hij naar het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1994 Cum laude afstudeerde, als docerend en uitvoerend musicus. Na zijn afstuderen is Nils vaste saxofoondocent en ensembleleider geworden bij ToBe Cultuurcentrum. Daarnaast is hij gastdocent aan Codarts (Rotterdams Conservatorium) en is hij dirigent van Bigband Blast en de West Coast Big Band. Nils is wekelijks te zien en te horen op de podia in binnen- en buitenland, met onder andere het Metropole Orkest, het Clazz Ensemble, Einzelgänger en Phil's Music Lab.


De muzieklessen

Al die kleppen en assen zien er misschien wel erg ingewikkeld uit, maar van de blaasinstrumenten is de sax misschien wel het makkelijkst aan te leren!

Vanaf ongeveer acht jaar kun je beginnen met saxofoonlessen. Je hoeft geen kennis te hebben van het notenschrift; dat leer je allemaal spelenderwijs. Niet allen uit een boek, maar juist door heel veel te spelen samen en/of met cd’s en mp3tjes. Tijdens de lessen, leer je alles van het instrument, noten lezen, en heel belangrijk: vooral díe muziek, die je zelf mooi vindt, te spelen op de sax! Pop, jazz, klassiek, alles kan…..plezier staat voorop. 


Leren Improviseren

Bespeel je een melodie-instrument? Sax, trompet, klarinet, fluit, trombone, viool, of...? En heb je al wat ervaring op je instrument? Dan kun je bij Nils alles leren over improvisatie. Aan de hand van stukken uit het lichte muziekrepertoire leer je improviseren. Hoe bouw je een goede solo op? Welke noten kun je gebruiken? Wat is een akkoordenschema en wat kun je ermee? Hoe kun je zelf een begeleidende partij verzinnen, die goed klinkt ‘onder’ de zang?


Nils geeft les bij MiXin'Music op:

Maandag


Neem rechtstreeks contact op met Nils:

M. 06 - 10 13 94 29

E. info@nilsvanhaften.com

I. www.nilsvanhaften.comLESTARIEVEN PRAKTIJK NILS LESJAAR '16-'17


Privéles < 21 jaar (vrijgesteld van BTW):

30 min 22,00 EUR

45 min 27,00 EUR

60 min 32,00 EUR


Privéles > 21 jaar (inclusief 21% BTW):

30 min 27,50 EUR

45 min 32,50 EUR

60 min 37,50 EUR

Muziekcentrum MiXin'Music

Weteringstraat 275, 3061PN Rotterdam | contact@mixinmusic.nl | KvK-nr.: 53318935