MI SUN - viool, altviool, piano, zang, muziektherapie


MI SUN HILTERMANN

 • Oprichtster en initiatiefneemster Muziekcentrum MiXin'Music
 • Elektrisch en klassiek violiste
 • Gecertificeerd 'Vioolpedagoge' en docente in altviool, piano, zang en muziektheorie
 • Gecertificeerd 'Docent Muziek' met 1e & 2e graads bevoegdheid
 • Gecertificeerd 'Muziektherapeut'
 • Won de nationale titel 'Creatieve Ondernemer' in 2015
Mi Sun als violiste

Mi Sun studeerde in 2010 af als klassiek violiste met een 9.0 van Codarts - Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. Tijdens haar viool opleiding heeft zij de bijvakken piano, altviool en zang met succes gevolgd en afgesloten. Zij werd bekend als elektrische violiste door televisieprogramma's van RTL4 zoals Beat the Best, Holland's Got Talent en Het Orkest van Nederland. Mi Sun is een internationale rasartiest en komt geregeld op verschillende plekken op de wereld voor internationale optredens.

(Zie ook de website www.misunhiltermann.nl voor meer informatie over Mi Sun.)


Mi Sun als muziekdocente
Alhoewel Mi Sun een succesvol artieste is, ligt haar hart vooral bij het onderwijzen van muziek aan anderen. Zodoende legde Mi Sun na haar vioolstudie met succes een tweede studie af en is zij behalve violiste, sinds 2012 ook officieel 1e en 2e graads bevoegd Docent Muziek. Sinds oktober 2021 is zij ook klaar met haar masteropleiding tot 'muziektherapeut'; hierdoor biedt de muzieklespraktijk van Mi Sun ook ruimte aan studenten met wat specialere behoeften (zie hiervoor ook Bijzonder Op Maat). Zij werkt naast haar artiestenbestaan in haar eigen muzieklespraktijk als docente in de vakken viool, altviool, piano, zang en muziektheorie.

De leerling staat voorop!
De lessen van Mi Sun zijn enthousiast, gezellig, aanmoedigend en bovenal leerzaam te noemen. In de lessen staat de leerling altijd voorop. Plezier speelt een belangrijke factor in de lespraktijk. Tenslotte heet het niets voor niets 'muziek spelen en maken'... Als docente probeert Mi Sun altijd het allerbeste uit de leerling te halen op zijn/haar niveau en talent.

De leerlingen variëren in leeftijd van 4 tot en met 80 jaar. Het lesaanbod wordt altijd aangepast op de leerling. Hierdoor boeken alle leerlingen van Mi Sun Hiltermann snel resultaat, ongeacht de leeftijd, het niveau of talent. De lespraktijk geeft daarbij ook genoeg gewenningsruimte aan leerlingen die opnieuw beginnen en/of van een andere docent komen. Leerlingen die in deze situatie zaten zeiden onder andere: 'Het spelen gaat nu een stuk makkelijker...'.


De lespraktijk

De muzieklespraktijk van Mi Sun Hiltermann begon in 2007. Momenteel telt de praktijk rond de 45 leerlingen in de vakken viool, altviool, piano, zang en muziektheorie, allen onder begeleiding van muziekdocente Mi Sun Hiltermann.

Ieder jaar vindt er tenminste 1 voorspeelmiddag plaats op een locatie te Rotterdam waarbij leerlingen de kans krijgen om voor familie, vrienden en andere leerlingen te spelen en te laten horen wat zij tot dan geleerd hebben. Aansluitend is er een gezellige borrel! Leerlingen leren dus ook ervaring op te doen buiten de leskamer. Zo zitten vele leerlingen onder andere in orkesten en koren en vormen zij onderling ensembles en bandjes met elkaar!

De muzieklessen
Leerlingen die het leuk vinden om meer instrumenten te bespelen kunnen hun eigen lestijd indelen naar wens. Zo kan je bijvoorbeeld in een uur les zowel viool en piano leren. Of bijvoorbeeld een combinatie maken met piano en zang! Je betaald dus voor je lestijd, hoe je deze wilt gebruiken bepaal jezelf!

Groepslessen zijn ook mogelijk. De groepjes bestaan uit maximaal 4 leerlingen en worden bij elkaar gezet naar niveau en leeftijd. Voor meer informatie over groepslessen kunt u apart contact opnemen met Mi Sun Hiltermann. Groepslessen gaan van start zodra de groep met het betreffende vak compleet is.

De lessen variëren van 30 tot 60 minuten. Tijdens de proefles wordt besproken of de lessen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks plaatsvinden en krijgt men de standaard lesovereenkomst te zien. Elke leerling wordt apart aangemeld en apart opgenomen in de administratie.


Muziektherapie

Mi Sun is oktober 2021 afgestudeerd aan de Master of Arts Therapies. Sinds januari 2022 runt zij een gecertificeerde muziektherapie-praktijk en biedt daarmee de nodige ruimte aan muziekstudenten met speciale behoeften. Studenten met een diagnose/beperking zijn van harte welkom bij Mi Sun. Neem contact met haar op om de mogelijkheden te bespreken of zie de pagina over muziektherapie voor meer informatie.


Mi Sun geeft les bij MiXin'Music van:

Maandag t/m vrijdag

Leskamer 1 (kelder)


Neem rechtstreeks contact op met Mi Sun:

M. 06 - 50 92 93 94

E. lespraktijk@misunhiltermann.nl

I. www.misunhiltermann.nl


LESTARIEVEN PRAKTIJK MI SUN LESJAAR '22-'23

De genoemde lestarieven gelden bij afname van 1x per week les of om de week. Bij andere lesfrequenties gelden andere prijzen.


Privéles < 21 jaar (vrijgesteld van BTW):

30 min 27,00 EUR

45 min 34,00 EUR

60 min 42,00 EUR


Privéles > 21 jaar (inclusief 21% BTW):

30 min 32,50 EUR

45 min 41,00 EUR

60 min 50,50 EUR


Aanvraagformulier 

voor een gratis proefles bij Mi Sun

prev next
 • Mi Sun - Electric Violinist
 • Mi Sun als elektrisch violiste
 • Oprichtster/Initiatiefneemster MiXin'Music & Docente Viool, Altviool, Piano & Zang
  Mi Sun Hiltermann Oprichtster/Initiatiefneemster MiXin'Music & Docente Viool, Altviool, Piano & Zang
 • Er wordt goed gelet op een juiste houding!
 • Gezellige groepslessen/workshops!
 • Duidelijke uitleg is de eerste stap.
 • Al spelenderwijs leren.
 • Lekker lachen in de les met zijn allen!
 • Viool, altviool, piano, zang, alles kan!
 • Privelessen met aandacht
 • Na elke les ontvang je digitaal je aantekeningen!
 • Meteen samenspelen in de les!
 • Te gekke muzieklessen!
 • Uitgeroepen tot 'Creatieve Ondernemer 2015'
 • Mi Sun Hiltermann