MARTHA OVERDUIN

Persoonlijke en eigentijdse gitaar- en zanglessen

Martha Overduin, geboren in 1993, is al zolang ze zich kan herinneren bezig met muziek maken en zingen. Door een basisschooljuffrouw die de klas met gitaar begeleidde tijdens het zingen, raakte ze geïnspireerd. Ze heeft de juf zover gekregen om haar gitaarles te gaan geven. Dat was het begin van haar muzikale carrière. Ook was ze tijdens haar kinder- en tiener jaren altijd en overal aan het zingen. Thuis, in het koor, tijdens zanglessen. Later ging ze het koor waarin ze zong ook begeleiden met haar gitaar.

De keuze om Docent Muziek te gaan studeren aan het conservatorium was heel bewust. Niet alleen omdat ze dan fulltime met muziek bezig kan zijn, maar juist ook vanwege het docentschap. Martha merkte al op jonge leeftijd dat zij het onwijs leuk vindt om mensen iets uit te leggen/aan te leren en dat ze daar veel voldoening uit haalt. Gitaardocent en zangdocent zijn is dus dubbelop genieten, omdat ze dan haar grootste passie kan overdragen aan anderen. Mensen coachen in hun muzikale ontwikkeling is wat Martha energie geeft en wat ze het liefste doet.

Naast haar eigen praktijk van zang- en gitaarlessen, geeft Martha verschillende workshops en cursussen op basisscholen. Ook heeft ze een baan op het Antoniuscollege in Gouda als muziekdocent.

Over de lessen

Persoonlijk, aandacht, modern en eigentijds zijn woorden die goed omschrijven hoe mijn gitaarlessen en zanglessen eruit zien. Mijn motto is "Als je het doet, moet je het goed doen", in het Engels mooi verwoord als "Go big or go home". Dat merk je ook in de lessen die ik geef. De tijd en aandacht die ik besteed aan mijn werk, beperken zich niet tot de 30 minuten waar jij voor betaalt; ik probeer ervoor te zorgen dat jij thuis zo optimaal mogelijk kunt oefenen en ik kom altijd voorbereid naar de les.

Persoonlijke aandacht

Aandacht voor jou: Jij leert op je eigen manier en hebt andere wensen en doelen dan een andere leerling. Jouw leerstijl, wensen en doelen zullen dan ook centraal staan tijdens de gitaarlessen of zanglessen. Samen gaan we op zoek naar wat jouw doelen zijn (tenzij je dit al weet natuurlijk) en wat voor jou de beste manier is om die te bereiken. En tussendoor evalueren we of we de goede weg zijn ingeslagen. 

Aandacht voor mijn werk: Ik ben altijd bezig om mijn lessen en lesstijl te verbeteren. Dat ik afgestudeerd ben als Docent Muziek aan het conservatorium, wil niet zeggen dat ik uitgeleerd ben. We zullen dan ook regelmatig nieuwe dingen proberen in de les. Ook blijf ik altijd bezig om mijn repertoire van songs, lessen en oefeningen uit te breiden.

Modern & eigentijds

We leven in een totaal andere wereld dan een paar jaar geleden. Alles gaat tegenwoordig digitaal. Ik maak in mijn lessen graag gebruik van ICT en de nieuwste snufjes en apps, met name om het oefenen thuis leuker en makkelijker te maken.

Zo krijgen al mijn leerlingen toegang tot een online map die vol staat met speelstukken, oefeningen, (vertraagde) meespeeltracks, handig materiaal en informatie. Deze map wordt continu aangevuld met nieuw materiaal. Zie deze pagina voor een voorbeeld uit de map.

Ook hebben we de mogelijkheid om geluidsopnames en filmpjes maken, zodat jij thuis precies weet hoe het ook al weer moet!

Ben jij liever lekker ouderwets met een schriftje en een pen of stop jij liever een cd in een speler dan dat je online een nummer opzoekt? Uiteraard behoort dit ook tot de mogelijkheden!

Neem vooral een kijkje op mijn website www.marthasmusic.nl

Martha geeft les bij MiXin'Music op:

Maandag

Leskamer 2 - Bel 'MiXin-2'


Neem rechtstreeks contact op met Martha:

M. 06 - 43 11 58 90

E. info@marthasmusic.nl

W. www.marthasmusic.nl 

LESTARIEVEN PRAKTIJK MARTHA LESJAAR '18-'19 

De genoemde lestarieven gelden bij afname van 1x per week les of om de week.


Privéles < 21 jaar (vrijgesteld van BTW):

30 min 20,00 EUR

45 min 30,00 EUR

60 min 40,00 EUR


Privéles > 21 jaar (inclusief 21% BTW):

30 min 24,20 EUR

45 min 36,30 EUR

60 min 48,40 EUR