MARIT - piano, compositie

MARIT THUS

Ben jij creatief? Wil jij graag je eigen liedjes leren schrijven?


Marit Thus

Marit Thus (1989) begon op haar zevende jaar met piano spelen. De aanleiding hiervoor was een jongen die ze heel mooi piano hoorde spelen in een restaurant. Tien jaar later zat zij in hetzelfde restaurant achter dezelfde vleugel te spelen. Na een aantal jaar klassiek piano te hebben gespeeld stapte Marit over naar een andere docent die haar kennis liet maken met lichte muziek. Het viel
hem op dat haar drang tot improvisatie steeds sterker werd en hij adviseerde zijn leerling om jazz te gaan spelen. Toen zij muziek bewust begon te begrijpen is ook haar passie voor muziek ontstaan.In 2014 studeerde Marit af als jazz pianiste aan het conservatorium van Tilburg. Zij kreeg les van Rembrandt Frerichs en Jeroen van Vliet.

Naast het lesgeven is Marit werkzaam als pianiste en componiste. In maart 2020 bracht zij samen met contrabassist Joost Verbakel haar eerste EP 'Hearten' uit. 
De afgelopen jaren heeft zij ook veel mogen componeren en arrangeren voor andere mensen binnen de kunstsector. Zo schreef zij o.a. muziek voor de dansvoorstelling 'Buurman in de Natuur' van plan d- en de voorstelling 'Goud' van muziektheatergroep Dan Tien in de Lucht. 

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op haar website: www.maritthus.nl 


PIANODOCENTE MARIT

Pianoles
Marit geeft pianoles aan zowel kinderen (vanaf 7 jaar) als volwassenen. Zij is thuis in verschillende genres, waardoor haar lessen zeer gevarieerd zijn. Speelplezier en eigen ontwikkeling van de leerling staan voorop. Marit haalt veel plezier uit het bedenken van creatieve benaderingen om uit iedere leerling het beste te halen.

Liedjes schrijven
Wil jij graag je eigen liedjes leren schrijven? Of ben jij een zanger(es) en wil je mooie muziek leren schrijven voor jouw eigen teksten? Dan kan Marit jou hierbij helpen! Samen gaan jullie op zoek naar de muziekstijl die jij mooi vindt en bij jou past.


Marit geeft les bij MiXin'Music op:

Woensdag, donderdag en vrijdag


Neem rechtstreeks contact op met Marit:

M. 06 - 10 13 94 19

E. marit_thus@hotmail.com

I. www.maritthus.com

prev next