MARIT THUS

Ben jij creatief? Wil jij graag je eigen liedjes leren schrijven?


Marit Thus

Marit Thus (1989) begon op haar zevende jaar met piano spelen. De aanleiding hiervoor was een jongen die ze heel mooi piano hoorde spelen in een restaurant. Tien jaar later zat zij in hetzelfde restaurant achter dezelfde vleugel te spelen. Na een aantal jaar klassiek piano te hebben gespeeld stapte Marit over naar een andere docent die haar kennis liet maken met lichte muziek. Het viel
hem op dat haar drang tot improvisatie steeds sterker werd en hij adviseerde zijn leerling om jazz te gaan spelen. Toen zij muziek bewust begon te begrijpen is ook haar passie voor muziek ontstaan.

Dit jaar studeert Marit af als jazz pianiste aan het conservatorium van Tilburg. Zij heeft les van Rembrandt Frerichs en Jeroen van Vliet.

Naast het spelen in verschillende jazz combo's en theatergroepen heeft Marit ook een grote interesse voor het componeren van haar eigen muziek. Zij schrijft voor haar eigen combo, maar ook veel voor anderen, waaronder vocalisten en (muziek) theatergroepen.


PIANODOCENTE MARIT

Pianoles
Marit geeft pianoles aan alle leeftijden. Zij is thuis in verschillende genres, waardoor haar lessen zeer gevarieerd zijn. Speelplezier en eigen ontwikkeling van de leerling staan voorop. Marit haalt veel plezier uit het bedenken van creatieve benaderingen om uit iedere leerling het beste te halen.

Liedjes schrijven
Wil jij graag je eigen liedjes leren schrijven? Of ben jij een zanger(es) en wil je mooie muziek leren schrijven voor jouw eigen teksten? Dan kan Marit jou hierbij helpen! Samen gaan jullie op zoek naar de muziekstijl die jij mooi vindt en bij jou past.

Methode voor de allerkleinsten
Marit geeft pianolessen aan kinderen vanaf drie jaar. Jonge kinderen leren, eerst aan de hand van kleuren en later aan de hand van cijfers, spelenderwijs bekende kinderliedjes
op de piano. De kinderen halen veel voldoending uit het spelen van herkenbare liedes.
Ze maken plezier met muzikale spelletjes, ontwikkelen al vroeg hun muzikale gehoor en ontwikkelen een goede motoriek.


Marit geeft les bij MiXin'Music op:

Woensdag, vrijdag en zaterdag


Neem rechtstreeks contact op met Marit:

M. 06 - 10 13 94 19

E. marit_thus@hotmail.com

I. www.maritthus.com