ANNELIEKE MARSELJE

Algemeen

Als klein meisje was zij al zeer geïnteresseerd in de klassieke muziek. Ze wilde al vanaf zeer jonge leeftijd vioolspelen en op haar 5e jaar volgde zij haar eerste vioollessen bij Maria de Wild, die verbonden is aan de SKVR.

Hierna ging Annelieke naar de HAVO voor Muziek en Dans en kreeg vervolgens les van Thijs Kramer, verbonden aan het Rotterdams Conservatorium. Na de HAVO ging Annelieke door naar het Rotterdams conservatorium. Annelieke is na haar eerste conservatorium jaar in Rotterdam overgestapt naar het Fontys Conservatorium in Tilburg waar zij in juni 2010 afstudeerde.


Orkesten

Na haar studie in Rotterdam en Tilburg heeft Annelieke inmiddels in meerdere orkesten ervaring opgedaan. Vanaf september 2011 speelt Annelieke mee met Guido's Orchestra. Dit orkest doet ook ieder jaar het Symphonica in Rosso concert in het Gelredome o.a. met Marco Borsato, Nick en Simon, Doe Maar en Anouk. De afgelopen jaren heeft zij met deze orkesten vele tournees gemaakt naar o.a. Tsjechië, Berlijn, Duitsland, Italië, Schotland, Engeland, Ierland, Oostenrijk en natuurlijk ook optredens hier in Nederland onder andere in het Amsterdams Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.
De afgelopen jaren heeft zij met deze orkesten vele tournees gemaakt. Maar natuurlijk ook optredens hier in Nederland onder andere in het Amsterdams Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam. Ook kunnen de grote zalen als Ziggodome, Gelredome, Melkweg en Sportpaleis niet ontbreken.

Ondertussen heeft ze ook al met vele artiesten samengewerkt met door aan CD-opnames, concerten en videoclips mee te werken. Op dat lijstje staan o.a. Marco Borsato (Rood), Nina June, Krystl, Pearl Jozefzoon, Eller van Buuren, Rod Stewart en Michael Bubble. Ze verzorgt vele optredens en speelt zowel in orkestverband, kwartet, solo, maar vooral als duo Amabile met haar zus Doriene die concertharp speelt.

Ook begeleid Annelieke veel “stomme films” samen met pianist Kevin Toma, waarmee ze zelfs in de Melkweg en op Lowlands hebben gestaan.


De muzieklessen

Annelieke geeft met veel plezier vioolles. Dit doet ze al een aantal jaren, dus aan ervaring geen gebrek. Iedere leerling zal op een persoonlijke en individuele manier behandeld worden.

Jong en oud. Iedereen is welkom. Vanaf ongeveer 5 jaar kan er al begonnen worden met de lessen.
Verder zijn de muzieklessen voor alle leeftijden geschikt.
Ook voor gevorderden is er van alles te leren en te beleven. Wie zich wil voorbereiden op een toelatingsexamen voor het conservatorium kan dus ook terecht.

Groepslessen zijn ook mogelijk. De groepjes bestaan uit maximaal 4 leerlingen en worden bij elkaar gezet naar niveau en leeftijd. Groepslessen gaan van start zodra de groep met het betreffede vak compleet is.

De lessen worden op zeer profesionele maar leuke manier gegeven.

Ieder jaar is er ook een voorspeelavond of middag waar leerlingen zich laten horen, samenspelen en naar anderen kunnen luisteren.

De viool komt in steeds meer verschillende muziekstijlen voor.
Naast de klassieke muziek komt de viool ook in de folk, zigeunermuziek, jazz en zelfs in popmuziek. Keuze genoeg dus!

De lessen kunnen variëren van 30, 45 en 60 minuten. Tijdens de proefles wordt besproken of de lessen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks plaatsvinden.


Annelieke geeft les bij MiXin'Music op:

Woensdag

Neem rechtstreeks contact op met Annelieke:

M. 06 - 50 91 53 51

E. anneliekeviool@gmail.com

I. www.anneliekemarselje.com

  • Annelieke Marselje
    Annelieke Marselje Docente Viool

Muziekcentrum MiXin'Music

Weteringstraat 275, 3061PN Rotterdam | contact@mixinmusic.nl | KvK-nr.: 53318935