YANOU VANERMEN

'MiXen met Muziek' Cursussen & Muzikaal leider 'MiXin'Ensemble'
Over de docent

De Belgische Yanou Vanermen behaalde de masterdiploma’s muziekpedagogie en viool aan LUCA School of Arts (Leuven, BE). Hier behaalde ze ook haar lerarendiploma. Vervolgens besloot ze om andere oorden te gaan opzoeken en zo kwam ze terecht in Rotterdam waar ze zich verder specialiseerde voor viool in de Argentijnse tangoafdeling van het conservatorium. Helemaal verliefd op de levendigheid, culturele rijkdom en multiculturaliteit van de stad heeft ze hier een nieuwe thuisbasis gevonden.

Als muzikante is Yanou all-round. Naast viool speelt ze ook piano, klarinet en altviool en zingt ze. Ze is thuis in een diversiteit aan muziekstijlen, van klassiek tot wereldmuziek, pop en rock, jazz en country… Je vindt haar terug op podia in binnen- en buitenland in diverse bezettingen. Zo maakt ze o.a. deel uit van The Rodeo Roses (country/pop), Orquesta Típica Belgica (Argentijns tango-orkest), Vigilante (progressieve rock) en het duo Tomato Yango (klassiek/wereldmuziek).

Echt trots is Yanou op het Symfonische Jeugdorkest Musilene (BE), waarvan ze concertmeester/co-dirigent is. Met deze 90-koppige groep repeteert ze wekelijks met veel plezier. De groep brengt een repertoiremix van klassiek, filmmuziek, pop en moderne composities. Naast het leiden en begeleiden van deze jonge muzikanten, neemt ze ook het maken van arrangementen op zich zodat elke muzikant de kans krijgt om zich op zijn niveau goed te voelen in het orkest.

Yanou is als muziekpedagoge en leerkracht verbonden aan de muziekschool van Balen en de Stedelijke Academie van Geel (BE) waar ze (alt)viool, keyboard, samenspel en algemene muziekcultuur doceert. Plezier en muzikaliteit zijn de centrale begrippen in Yanou’s lessen. Elke leerling musiceert bij haar op zijn eigen niveau en de lessen zijn volledig afgestemd op de persoonlijkheid en interesses van de leerling.

Na jaren ervaring te hebben opgebouwd in België is Yanou helemaal klaar om leuke nieuwe lessenreeksen op te starten bij MiXin’Music. 

website: www.yanouvanermen.be


MiXin'Ensemble

Dinsdag - 18.30-20.00 uur (jeugdensemble tot 16 jaar)
Woensdag - 20.00-21-30 uur (16+ en volwassenen)

Droom jij er ook van om met je instrument in een echte band of orkest te spelen?

Kom dan meespelen met het MiXin’Ensemble! Een instrument spelen wordt echt helemaal te gek als je het samen met anderen kan doen. Ieder instrument is welkom. Allerlei muziekgenres staan op het programma, van pop en rock tot wereldmuziek, klassiek, jazz en musical … Het Mixin’Ensemble wordt een orkest vol passie dat rockt en swingt, ontroert en beweegt.

De stukken worden zo bewerkt zodat ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen aan het ensemble. Door samen te muziek te maken krijgen deelnemers nog meer plezier in het bespelen van hun instrument. Bovendien stimuleert het spelen in groep de ontwikkeling van muzikaliteit. 

De repetities van het ensemble starten in februari en lopen tot het einde van het schooljaar.

Tarief per student

90 EUR (vrijgesteld van BTW)


Neem rechtstreeks contact op met Yanou:

E. yanou.vanermen@gmail.com