DESIREE RIERA

Klarinet

  • Wilt u ook genieten van het bespelen van een instrument?
  • Hebt u al leservaring opgedaan met het bespelen van de klarinet?
  • Of u nu gevorderde of beginner bent, in mijn lespraktijk bent u aan het juiste adres!


Laat ik eerst mezelf aan u voorstellen:

Mijn  naam is Desirée Riera. Ik ben klassiek klarinettiste en tevens docent. Ik kom uit Málaga (Spanje) waar ik mijn Bachelor Klarinet aan het Conservatorium heb afgerond. In juni 2015 heb ik mijn Master Klarinet aan ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond met een 8. Ik kreeg mijn vakopleiding bij André Kerver en Julien Hervé.


Desirée als klarinettist

Desirée volgde zomercurcussen en masterclasses in Spanje, Nederland en Luxemburg. Zij heeft meegespeeld in verschillende orkesten en bezettingen, waaronder het 'Orkest van het Oosten' en 'Het Gelders Orkest'. Ze nam deel aan het Wereld Muziek Concours 2013 met  'EUYWO (Europese Unie Blaasorkest)'. Verder treedt zij op met 'Claxo Duet' en 'Triangulum Ensemble'

(Zie ook de website www.desireeriera.com voor meer informatie over Desirée.)


Klarinet leren spelen voor beginners of gevorderde?

Desirée is een ervaren professional en geeft muziekles aan beginnende en gevorderde klarinettisten. Het doel van deze muzieklessen was het vergroten van de muzikale vaardigheden. De grote verscheidenheid aan leeftijd en tevens lesniveau heeft ervoor gezorgd dat ik geleerd heb om de focus te leggen op de specifieke behoeften van het individu en zo een passend lesplan aan te kunnen bieden.

Gezien mijn werkervaring ben ik in staat om mijn lessen zo vorm te geven dat ze volledig zijn toegespitst op een specifieke doelgroep. Leservaring heb ik opgedaan bij het geven van privélessen klarinet en als groepsleerkracht bij de ‘Zamarilla Wind Orchestra Music School’ in Málaga, waar ik heb gewerkt met leerlingen in de leeftijd van 7 tot 60 jaar. Mijn laatste werkgever was het MPingo Clarinet Choir in Zwolle, waar ik als tweede dirigent werkzaam was. Wederom heb ik hier de focus gelegd op het benutten van het volledige potentieel van ieder individu uit de groep en het verbeteren van de muzikale vaardigheden.

Mijn doel is om toewijding en enthousiasme te combineren. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. 


Voor de lessen?

In de muzieklessen wordt aandacht besteed aan houding, etudes, mooie en leerzame voordrachtstukken, ademtechniek, toonvorming, intonatie en expressie. Je speelt mooi en uitdagend repertoire van componisten als Mozart, Brahms, Stravinsky en meer.  Je kunt ook les nemen voor handige tips en aanwijzingen voor het spelen in het algemeen of voor het spelen in ensembleverband.


Hoe lang zijn de lessen?

De lessen variëren van 30 tot 60 minuten. Tijdens de proefles bespreken we welke lesduur het meest geschikt is. Ook wordt besproken of de lessen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks plaats zullen vinden en krijgt men de standaard lesovereenkomst te zien. Elke leerling wordt apart aangemeld en apart opgenomen in de administratie.


Wil je je les delen met een vriend?

 Dat is mogelijk. Groepen kunnen bestaan uit maximaal vier leerlingen. Daarbij wordt gekeken naar het niveau en de leeftijd.


Spreek je geen Nederlands?

Geen probleem. Ik ben bekend met het lesgeven aan leerlingen met uiteenlopende sociaal-culturele achtergronden, diverse leeftijden. Daarnaast kan ik lesgeven in verschillende talen: ik spreek Engels, Spaans en een beetje Nederlands.


Klarinet aanschaffen

Desirée kan je helpen bij het vinden van een goed en betaalbaar instrument.


LESTARIEVEN PRAKTIJK DESIRÉE RIERA LESJAAR '16-'17

Privéles < 21 jaar (vrijgesteld van BTW):

Privéles > 21 jaar (inclusief 21% BTW):

30 min 20,00 EUR

30 min 24,50 EUR

45 min 25,00 EUR

45 min 30.50 EUR

60 min 30,00 EUR

60 min 36,50 EUR

Duoles* < 21 jaar (vrijgesteld van BTW):

Duoles > 21 jaar (inclusief 21% BTW):

30 min 15,00 EUR

30 min 18,50 EUR

45 min 20,00 EUR

45 min 24.50 EUR

60 min 25,00 EUR

60 min 30.50 EUR

*Let op: de prijzen zijn per leerling, niet per groep!


Neem rechtstreeks contact op met Desirée:

M. 06 - 10 12 41 60

E. desiree.riera.cebrian@gmail.com

I. www.desireeriera.com


If I can help a person discover a liking, or even a passion for music in their life, then that's a wonderful thing. *Eddie van Halen.