MUSIC PRODUCTION ACADEMY

Muziekproductie & DJ


Music Production Academy

Maak jij je eigen beats en ben je op zoek naar te gekke muziekproductie lessen of DJ lessen? Neem dan eens een kijkje op de website van onze partner Music Production Academy!


(De onderstaande informatie komt van de website van de Music Production Academy)

introductie

Voordat je een huis bouwt, begin je bij de fundering. Hetzelfde principe is van toepassing op muziekproductie: Wat is geluid eigenlijk? Wat doet ons oor? Hoe ontstaat geluid? Wat zijn de eigenschappen van geluid?


mixing

Een goede mix maken, hoe doe je dat? Wat zijn de karakteristieken van verschillende frequentiebanden? Hoe pas je compressie toe? In dit blok behandelen we alle belangrijke werktuigen waarmee je geluid kunt bewerken. Knoppen draaien en daadwerkelijk weten wat er ├ęcht gebeurt. Na blok 2 maak je de keuze tussen Electronic Music Production (3a) of Audio Engineering (3b). Hoewel blok 3a en 3b overlappen, ligt de focus bij de aspecten van de gekozen specialisatie.


specialisatie

KEUZE A: ELECTRONIC MUSIC PRODUCTION

Wanneer je kiest voor blok 3a, ga je veel aandacht besteden aan synthese. Wat is een synthesizer en hoe kneed je jou geluid zodat het wordt zoals jij het wilt hebben? Doelgericht geluiden bouwen, waarbij je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van presets. Daarnaast krijg je les in o.a. microfoontechniek, sampling, beats, layering, compositie en mastering. Na dit blok beheers je de techniek en kennis om een volledige track te produceren.

KEUZE B: AUDIO ENGINEERING

Kies je voor blok 3b, dan is opnametechniek jouw focus. Welke typen microfoons zijn er, in welke opstellingen kun je die gebruiken en hoe doe je dat? Je gaat met muzikanten de studio in. Microfoontechniek, microfoonplaatsing, gevorderde mixtechnieken en akoestiek zijn onderwerpen die aan bod komen. Daarnaast krijg je les in o.a. synthese, sampling, layering, routing en mastering.


projecten, marketing, en juridische zaken.

Tof dat je nu in staat bent om goede producties te maken, maar hoe nu verder? Hoe werkt de markt en hoe plaats je jezelf daarin? We maken je wegwijs in de wereld van auteursrecht, uitgevers, online en offline marketing en contracten, zodat je als artiest of producer echt voorbereid bent om als professional te werken in de muziekindustrie. Ook maak je een mediaproject naar keuze, zoals een radiojingle of muziek voor reclame. Zo krijg je uiteindleijk een porffolio vol diversiteit. Je sluit de Course af met een eindexamen en eindbeoordeling. Daarna beschik je over een divers portfolio, je diploma en natuurlijk een hoop kennis, vaardigheden en ervaring!


Voor meer informatie kan je direct contact opnemen met Music Production Academy:

  • Music Production Academy
  • Hoogstraat 38a
  • 3011PR, Rotterdam
  • +31 (0) 10 414 65 09
  • info@musicproductionacademy.com
  • Music Production Academy
    Music Production Academy www.musicproductionacademy.com